Parkeervoorziening: verschil tussen versies

Uit Parkeerwoordenboek
Ga naar: navigatie, zoeken
(Created page with "Parkeervoorzieningen zijn alle voorzieningen die geschikt zijn om een voertuig te parkeren. Onderverdeeld naar hun verschijningsvorm zijn er drie hoofdcategorieën pa...")
 
(Parkeergarages)
Regel 22: Regel 22:
  
 
==Parkeergarages==
 
==Parkeergarages==
 +
 +
Een parkeergarage is een gebouw, of onderdeel daarvan, bestaande uit één of meer bouwlagen met het doel daarin auto's te parkeren. Om dit mogelijk te maken bestaat een parkeergarage uit een samenstel van verkeersruimten (voor zowel voetgangers als [[voertuig|voertuigen]]), [[parkeervak|parkeervakken]] en noodzakelijke nevenruimten. De dimensionering van een parkeergarage hangt af van het karakter (niet-openbaar of openbaar) en de gebruiksintensiteit.
  
 
===Niet-openbare parkeergarages===
 
===Niet-openbare parkeergarages===
 +
Een niet-openbare parkeergarage is hoofdzakelijk bestemd voor vaste gebruikers met [[zwerfplek|zwerfplekken]] voor hun voertuigen. In een niet-openbare parkeergarage heeft maximaal 20% van het aantal parkeerplaatsen een openbaar karakter en is bestemd voor niet-vaste gebruikers.
  
 
===Openbare parkeergarages===
 
===Openbare parkeergarages===
 +
Een openbare parkeergarage is hoofdzakelijk bestemd voor hoofdzakelijk onregelmatige gebruikers.
  
 
[[category:algemene parkeerbegrippen]][[category:parkeervoorziening]]
 
[[category:algemene parkeerbegrippen]][[category:parkeervoorziening]]

Versie van 3 mrt 2013 om 14:50

Parkeervoorzieningen zijn alle voorzieningen die geschikt zijn om een voertuig te parkeren.

Onderverdeeld naar hun verschijningsvorm zijn er drie hoofdcategorieën parkeervoorzieningen: straatparkeerplaatsen, parkeerterreinen en parkeergarages

Straatparkeerplaatsen

Ongereguleerde parkeerplaatsen

Gereguleerde parkeerplaatsen

Gefiscaliseerd parkeren

Vergunningsparkeerplaatsen

Mindervalidenparkeerplaatsen

Parkeerterreinen

Niet-openbare parkeerterreinen

Openbare parkeerterreinen

Parkeergarages

Een parkeergarage is een gebouw, of onderdeel daarvan, bestaande uit één of meer bouwlagen met het doel daarin auto's te parkeren. Om dit mogelijk te maken bestaat een parkeergarage uit een samenstel van verkeersruimten (voor zowel voetgangers als voertuigen), parkeervakken en noodzakelijke nevenruimten. De dimensionering van een parkeergarage hangt af van het karakter (niet-openbaar of openbaar) en de gebruiksintensiteit.

Niet-openbare parkeergarages

Een niet-openbare parkeergarage is hoofdzakelijk bestemd voor vaste gebruikers met zwerfplekken voor hun voertuigen. In een niet-openbare parkeergarage heeft maximaal 20% van het aantal parkeerplaatsen een openbaar karakter en is bestemd voor niet-vaste gebruikers.

Openbare parkeergarages

Een openbare parkeergarage is hoofdzakelijk bestemd voor hoofdzakelijk onregelmatige gebruikers.