Parkeerwoordenboek

Uit Parkeerwoordenboek

Versie door Wikiadmin (overleg | bijdragen) op 27 mrt 2013 om 12:14

Ga naar: navigatie, zoeken

Wat is het Parkeerwoordenboek?

Parkeerwoordenboek.nl vooral bedoeld als een open platform voor eenieder die zich professioneel met parkeren bezig houdt en de noodzaak voor een eenduidig begrippenkader onderkent. Kennis delen is hierbij het voornaamste doel. Want samen kunnen we er voor zorgen dat we, ondersteund door eenduidige definities, eerder bij de essentie van het parkeervraagstuk kunnen komen; het leveren van een bijdrage aan een leefbare, bereikbare, duurzame en vitale locatie, gebied of stad.

Een overzicht van alle pagina's in het Parkeerwoordenboek

Op dit moment bevat het Parkeerwoordenboek 171 definities.

Waarom het Parkeerwoordenboek?

Het vakgebied parkeren ontwikkelt zich snel. Parkeervraagstukken dienen zich voortdurend aan en steeds meer mensen zijn daar vanuit hun eigen vakgebied of als belanghebbende bij betrokken. Een eenduidig begrippenkader helpt om de dialoog over parkeren tussen betrokkenen gericht te voeren. En om specificaties, contracten, bestekken e.d. te voorzien van eenduidige definities.

Wat is het Parkeerwoordenboek niet?

Parkeerwoordenboek.nl heeft geen commercieel oogmerk. Het doel is om gezamenlijk tot eenduidige definities voor algemeen gebruikte parkeerbegrippen te komen. Specifieke productomschrijvingen, reclameboodschappen en dergelijke passen daar dus niet in.

Aan de slag met het Parkeerwoordenboek

Als lezer: Vul rechtsboven uw zoekterm in en vind uw weg door de verschillende definities.

Als editor:

  • Maak een account aan, zodat u bij kunt dragen aan het Parkeerwoordenboek.
  • Bewerk de definitie van de term waarvan u denkt dat het anders omschreven moet worden direct zelf, en geef aan waarom u dat vindt!
  • Hier vindt u een overzicht van definities waar behoefte aan is, maar welke nog niet zijn aangemaakt. Heeft u een goede definitie voor een van deze termen? Door op een van de links te klikken begint u meteen met aanvullen van het Parkeerwoordenboek!

Parkeerwoordenboek.nl maakt gebruik van open-source software. Na het aanmaken van uw account kunt u uw persoonlijke voorkeuren (bijv. taal) instellen.


Parkeerwoordenboek.nl is een initiatief van Sparklogo.png